רותי (שם בדוי) בת 68 , לה שני בנים בוגרים, נשואים ואבות לילדים קטנים חיים ביחסים מצוינים בינהם, וגרים עם משפחותיהם באותה נחלה זה לצד זה.
בחודשים האחרונים נוצר מתח משמעותי ביחסים בין הכלות – נשות הבנים, כזה המשפיע לרעה על התקשורת בין כל בני המשפחה המורחבת, יוצר ריחוק בין האחים בשנות ה- 40 לחייהם, והפגישות בין הילדים/נכדים של שתי המשפחות נעשות פחותות מעט פורמליות, מה שפוגע מעוד בבני הדודים הקטנים ((גילאי שנתיים עד שמונה) וכמובן בבנים של רותי, שכל אחד מהם מצדיק ולצד אשתו.
רותי, אישה רגישה, חכמה – שכל רצונה זה לשמר את שעמלה עליו כל חייה משפחתה מאוחדת, חמה עם תקשורת טובה, שחייה ביחסים ובאוירה טובה, מכילה, מקבלת, עם שימחת חיים את כל בני המשפחה על דורותיה השונים. אז תישאלו מדוע רותי חכמה כל כך ? יש לכך מספר סבות:
- רותי לא התעלמה מהאתגר ששתי כלותיה לא משוחחות זו עם זו.
- רותי החליטה שלא לקחת חלק בניסיון לשפוט מי צודק
- רותי הסתכלה קדימה על ההשפעות של המצב הנוכחי עליה ועל אהוביה.
- רותי פנתה ורתמה את הכלות לתהליך שיח-גישור לטובת המשפחה הרב דורית כולה.
- רותי החליטה לפנות לגורם מקצועי, מנוסה שלא מעורב רגשית כמוה.
כך אכן החל תהליך גישור עם הכלות, בתחילה שיחה נפרדת עם כל אחת מהן כדי להקשיב, לתת מקום בטוח, מאפשר ומכיל לכל אחת מהן להשמיע את הסיפור שלה, בהמשך התהליך, כשהבנתי מהעת, הכלות מבינות/רואות דברים קצת אחרת, שהאמת היא לא אחת, שמה שרואים מכאן לא רואים משם, השלימו מיידע שלא היה בידיהם קודם, ובעיקר קיבלו מקום עבורם להשמיע, לשמוע ולשאול שאלות, רק אז ניהלנו את תהליך הגישור המשותף, במעט מפגשים עד יצירת הסכם – ששני הצדדים היו מרוצים ממנו.
עד ההגעה לתוצאה, עבר הזמן, כל אחד מהצדדים, עשה דרך בפירוק והרכבת הסיטואציות החוסמות והעצמת הרווחים האפשריים בפתרון הסכסוך, תוך הצפת הצרכים של כל אחת מהן ומי מבני המשפחה.
כבר אמרנו…? היחסים במשפחה הרב דורית של רותי, בניה שתמכו והכלות הם אלה שהובילו לתוצאות.