גיל המעבר של האישה

בגיל זה, 50-60 זו בדיוק התקופה בה האישה גם עוסקת בטיפול וליווי בני משפחה נתמכים/הורים מבוגרים.

מיתוס 1:
גיל המעבר זה דבר טבעי, לא צריך להתערב גם אם איכות החיים נפגעת

נכון חלקית – גיל המעבר זה דבר טבעי, כל אשה מגיעה לשלב בו נפסק לה המחזור החודשי והיא עוברת משלב הפריון בחייה לשלב אי הפריון, שלב המנופאוזה, אך במידה והתסמינים פוגעים באיכות החיים יש מה לעשות.

לא נכון – גיל המעבר הוא אמנם דבר טבעי אך במידה והאשה סובלת מתסמינים שפוגעים באיכות חייה, יש מגוון דרכי טיפול כדי להקל עליה ולאפשר לה לחזור לחיים מאוזנים. לתופעות גיל המעבר יש השלכות בריאותיות גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך, לכן חשוב לדעת מה היתרונות והחסרונות של דרכי הטיפול השונות. גיל המעבר זו לא גזירת גורל! אמנם זה שלב טבעי בחיים, יחד עם זאת חשוב לקבל את המידע הנכון כדי לנהל את הבריאות ממקום של ידע אמין ומעודכן.

מיתוס 2:
תופעות גיל המעבר מתחילות רק אחרי שהמחזור מפסיק

לא נכון – תופעות גיל המעבר כגון : גלי חום, מצבי רוח, קשיים בשינה, עייפות, עצבנות , חרדות וכד' יכולים להתחיל גם 5-6 שנים לפני הפסקת המחזור החודשי, השלב הזה נקרא פרימנופואזה. בשלב הזה רמת האסטרוגן כבר יורדת והשינוי ההורמונלי הזה יכול לגרום למגוון תופעות. נשים לא תמיד מודעות לכך שהתופעות יכולות להתחיל גם כשיש להן מחזור סדיר ולכן הן לא משייכות זאת לשינויים ההורמונליים. חשוב לדעת זאת ולהבין שזו אחת האופציות כדי להימנע מבדיקות מיותרות וטיפולים לא מתאימים.

נכון חלקית – יש נשים שאכן תופעות גיל המעבר מתחילות אצלהן רק אחרי שהמחזור מפסיק.

מיתוס 3: הגעתי לגיל 50 ואין לי גלי חום, אני לא בגיל המעבר

נכון חלקית – יתכן מאד שהגעת לגיל 50 ואת עדיין לא בגיל המעבר, גלי חום הם רק אחד התסמינים שמאפיינים את גיל המעבר ולא כל הנשים סובלות מהם. הכניסה לגיל המעבר לא בהכרח מותנית בגיל ולא בהופעת גלי חום אלא בהפסקת המחזור.

לא נכון – כניסה לגיל המעבר (מנופאוזה) מוגדרת שנה מאז המחזור האחרון. ייתכן מצב בו הגעת לגיל 50 ואת אף סובלת מגלי חום אך עדיין יש לך מחזור ולכן באופן רשמי את עדיין לא במנופאוזה. לעומת זאת ייתכן מצב שהגעת לגיל 50 ואינך סובלת מגלי חום או מתסמינים אחרים, אך את כבר שנה בלי מחזור ולכן תוגדרי בגיל המעבר. מה שקובע אם את כבר רשמית בגיל המעבר זה השלב בו אין לך מחזור במשך שנה.


https://www.facebook.com/dalit.weinstock

הכותבת – דלית וינשטוק- עובדת סוציאלית, מאמנת ויועצת לגיל המעבר

מוזמנים לפנות בכל שאלה חייגו עכשיו 050-3117123 או צרו קשר

אולי תרצו לקרוא..

WhatsApp chat
Call Now Button דילוג לתוכן